Hva er styrker?

 In Hva er styrker

Styrker = drivere for motivasjon og engasjement!

Styrker er helt personlige egenskaper som gir energi og motivasjon, hva vi gjør naturlig og hva vi er gode på. Mange er faktiske lite bevisst på hva vi er naturlig gode på, og mange oss har også sterke meninger om hva vi tror vi ikke er gode på … 

Most people think they know what they’re good at. They are usually wrong. More often, people know what they’re not good at — and even then more people are wrong than right.” — Peter F. Drucker

For å bli bevisst våre styrker, må vi først kjenne våre naturlige talenter – hva vi gjør enkelt og med letthet. Aktiviteter som gir glede og overskudd.

Et talent er din naturlige væremåte (oppførsel, tankesett, følelser) – kall det gjerne dine komfortsoner (hvor du trives best).

Talenter er dine, unike filtre og :

 • De beskriver oss
 • De påvirker våre valg
 • De setter oss i gang og motiverer oss
 • De forklarer hvorfor vi er bedre på noe enn i andre ting
 • De påvirker vårt ”kart” for hvordan vi forstår verden
 • De er dine aller beste personlige egenskaper
 • De gir effekt av positive følelser

En person som jobber i sin «styrkesone»:

 • Gleder seg til å gå på jobb
 • Får økt selvfølelse og selvtillit
 • Har flere positive interaksjoner med sine medarbeidere
 • Behandler kunder bedre
 • Forteller sine venner at de er stolte av at de jobber i en styrkebasert bedrift
 • Fremhever bedriftens verdier
 • Er mer positiv, kreativ og innovativ

 

Ditt største potensial for vekst er innen de områder hvor du har dine største, naturlige talenter!

Gallups definisjon av styrker er: «evnen til å forsterke din naturlige væremåte (talent) og hvordan du kan  bruke styrken helt bevisst til å nå egne og felles mål ved å være bevisst på hvilken unik person du er og hvordan du bidrar.

Når du begynner å investere i dine naturlige styrker og talenter, vil du oppleve høyere engasjement, glede og motivasjon. Effekten blir enda større, når andre kjenner dine styrker og kan gi deg feedback på dine naturlige styrker.

… you will excel only by maximizing your strengths, never by fixing your weakness … – Donald Clifton

Her er noen eksempler på hvordan en person bruker en styrke:

Kelneren som alltid er et steg foran dine behov (skjenker vann i neste tomme glass, kommer med dessertmenyen til akkurat riktig tidspunkt.)

Kundebehandler som gir deg topp service i alle ledd.

Kollegaen som ser deg og gir deg ekstra støtte på en dag du trenger det aller mest.

Venninnen din som tilbyr seg med glede å arrangere bursdagsfesten for deg.

Sjefen din som alltid gir deg konkrete tilbakemeldinger på hvordan du leverer resultater.

Bussjåføren som gir deg et vennlig smil og hyggelige ord, selv når det rushtid og folkene rundt deg er stresset og irriterte.

Når du bruker styrkene dine, vil du gjerne lære fort, oppleve eierskap til det du holder på med og kjenne glede og entusiasme.” (Dr. Martin Seligman, 2011)

Gallup har gjennom 60 års forskning gjennomført spørreundersøkelser og studert en million team bedrifter verden over, arrangert over 1.000.000 personlige intervjuer med ledere og enkeltpersoner for å komme frem til hva som er ”nøkkelen” og strategi til hvert individs suksess for å lykkes med drømmer og mål. Gallup har forsket på styrker i over 60 år og kommet frem til at vi alle kan kjennes oss igjen i 34 styrker som vi bruker i forskjellig skala. Clifton StrengthsFinder er en online undersøkelse som hjelper deg til å finne ut hva dine naturlige talenter er, gjennom besvarelse av 177 spørsmål. Resultatet av undersøkelsen viser hvor unik du er! Hittil har nesten 18 millioner mennesker tatt testen og sjansen for at du møter et menneske med dine topp 5 styrker, er 1 til 33 millioner!

Resultatet av Gallups undersøkelser resulterte i : Clifton Strengths Finder Themes – 34 temaer vi alle er mer eller mindre bevisst over, og som vi alle har i oss basert på positiv kognitiv psykologi.

Lær deg et nytt språk gjennom 34 talenter!

De 34 talentene er delt inn i fire hovedkategorier:

 • Hvordan du får ting gjort (Executive – 9 styrker)
 • Hvordan du påvirker andre mennesker (Influence – 8 styrker)
 • Hvordan du bygger og liker å ha relasjoner med andre (Relationshipbuilding – 9 styrker)
 • Hvordan du liker å tenke og analysere (Strategic Thinking – 8 styrker)

Mennesker som fokuserer på sine styrker er 6 ganger mer engasjert og produktive på jobb og har 3 ganger så høy sannsynlighet for god livskvalitet, viser ferske målinger fra Gallup International. Positiv effekt har det også for team : 12,5% større produktivitet og inntil 29% høyere ROI for bedriften.

 “People who do focus on their strengths every day are six times as likely to be engaged in their jobs. They are more productive too (22%), both individually and in teams. And they are more than three times as likely to say they have an excellent quality of life. “ – Gallup

Når vi fokuserer på hva vi individuelt og sammen i team er gode på, gjør styrkene oss mer robuste til å tåle motgang.

 • Vi tenker raskere og er mer kreative
 • Vi er mer åpne og oppmerksomme
 • Vi blir bedre på problemløsning
 • Vi får økt motstandskraft
 • Vi blir bedre på samspill med andre

I en styrkebasert kultur har ansatte mulighet til å gjøre det de gjør best hver dagDeres utvikling er forankret i hva de gjør rett, ikke hva de gjør galt.

Dine unike styrker for deg som person er –  å gi vekst på hvem du allerede er – du er unik, – du trenger ikke å bli ”noen” du ikke er. Snarere tvert i mot – bli mer av den du er! Når du bruker dine styrker, øker du også din livskvalitet og dine omgivelser.

På tide å finne ut hva dine styrker er?

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Kontakt oss

Lurer du på noe? Send oss en melding så tar vi kontakt i løpet av 2 virkedager.

Start typing and press Enter to search